Blågul ara (Ara ararauna)


jaco_hjde.jpg

86 cm

995-1380 g

Fugl_antal_g.jpg

1-3 Stk./Eggs

jaco_rugetid.jpg

24-26 Dage/Days/Tage

Status:

Ikke truet

Føde: Planter, frugt og frø
blaegularaudbredweb.jpg Se udbredelseskort

Blågul ara (Ara ararauna) i Zoo TV

En lun rede

Varme tak, når man er en blågul ara!

LARM

Et indslag hvor høreværn er en fordel!

Den grimme ælling

En grim ælling kan også udvikle sig til en smuk gulbrystet ara.


Blågul ara (Ara ararauna) - Information

Levested
Den blågule ara lever i meget varierende områder i Syd- og Mellemamerika. Den kan findes både i regnskoven, plantager og på mere åbne græsområder. I skovene bevæger papegøjerne sig ofte i de øvre dele af træernes kroner. Når de bevæger sig fra et område til et andet, sker det flyvende over trækronerne. Her bruger de deres lange vinger og halefjer til at tilbagelægge store afstande, ofte svævende for at spare på energien.

Udseende
Den blågule ara er en af de største medlemmer af ara-slægten. Den er mørkeblå på oversiden og overvejende gul på undersiden. I panden og på hovedet har den områder med grønne fjer, og på begge sider af hovedet har den hvide områder uden fjer, kun brudt af et flot mønster af korte sorte fjer. Næbbet er sort, og som hos andre papegøjer er næbbet relativt stort i forhold til hovedet. Den bruger blandt andet næbbet til at spise med, og den bruger også næbbet, når den kravler rundt i træerne, for her virker det nærmest som en tredje fod. Den blågule ara har lange vinger og lange halefjer, hvilket giver et hint om papegøjens levested, og måden den bruger det på.

Føde
Den blågule ara spiser en bred vifte af frugter, nødder, frø, blade og bark, alt afhængig af hvor i udbredelsesområdet den enkelte fugl lever. Udover det grønne spiser den også lidt insekter og snegle, som giver papegøjen et ekstra proteintilskud. Ligesom andre papegøjer bruger den blågule ara sit kraftige næb til at åbne nødder og frø.

Reproduktion
Blågule araer danner par for livet. De skal være tre til fire år, før de bliver kønsmodne, hvorefter de yngler hvert eller hvert andet år. Reden bygger de typisk i huler i træerne, som andre dyr har lavet. Hunnen lægger to til fire æg, som hun selv ruger ud, og hannen fodrer hunnen i de 24 til 28 dage, det tager at ruge æggene ud. Når æggene klækker, hjælper begge forældre med at fodre ungerne.


De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
ZIMSGod adgangDanish Association of Zoos and AquariasEuropean Association of Zoos and AquariasWorld Association of Zoos and AquariumsTopattraktioner
Cookies - Vores hjemmeside bruger cookies. Hvis du anvender vores hjemmeside accepterer du, at der gemmes cookies på din computer. Hvad er cookies? Læs mere

Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.