Blåpandet dværgara (Diopsittaca nobilis nobilis)


jaco_hjde.jpg

30 cm

129-169 g

Fugl_antal_g.jpg

4 Stk./Eggs

jaco_rugetid.jpg

24 Dage/Days/Tage

Status: Ikke truet
Føde: Frø og frugter
Blaepandetdvaergaraudbredweb.jpg Se udbredelseskort

Blåpandet dværgara (Diopsittaca nobilis nobilis) i Zoo TV

Fra reden!

Dværgaraer larmer!

Ledige lejligheder

Masser af plads.


Blåpandet dværgara (Diopsittaca nobilis nobilis) - Information

Levested
Papegøjen lever i Sydamerika. Her kan den findes i åbne skove, på græsområder med tilstødende skov, i kanten af regnskoven samt i palmelunde. Udenfor parringssæsonen samles de blåpandede dværgaraer i store grupper. Papegøjerne ses typisk samlet i træer, hvor de ikke siger meget, eller flyvende i flokke hvor de larmer rigtig meget.

Udseende
Den blåpandede dværgara er den mindste af de sydamerikanske ara-papegøjer. Farven er overvejende grøn med et mørkeblåt område på hovedet lige over næbbet. Når fuglene bliver kønsmodne, får de  en flot rød farve på forkanten af vingerne. Næbbet er mørkt og relativt stort i forhold til hovedet. Ligesom hos andre araer findes der på begge sider af hovedet et hvidt område uden fjer. Og som de andre araer har den blåpandede dværgara også lange vinger og lange halefjer.


Føde
Den blåpandede dværgara spiser en varieret blanding af frø, frugter, bær, nødder og blomster. Den bruger sit kraftige næb til at knække den hårde skal på nødder og frø.

Reproduktion
Papegøjernes reder findes i huler i træerne. I reden lægger hunnen tre til fem hvide æg, som hun ruger ud over 24 til 26 dage. Efter æggene er klækket, bliver ungerne i reden i omkring 54 dage, hvorefter de forlader den for at starte deres flyvetræning. Fra ungerne bliver ruget ud, og til de selv kan finde føde, fodres de af forældrene med mad, som forældrene gylper op. 


De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
ZIMSGod adgangDanish Association of Zoos and AquariasEuropean Association of Zoos and AquariasWorld Association of Zoos and AquariumsTopattraktioner
Cookies - Vores hjemmeside bruger cookies. Hvis du anvender vores hjemmeside accepterer du, at der gemmes cookies på din computer. Hvad er cookies? Læs mere

Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.