Åbent i dag: 10-17

Event: Videnskab i zoo

13. juni 2023
At drive en dyrepark kræver meget mere end bare daglig fodring af dyr og rengøring af anlæg. Der ligger også en masse videnskab og forskning bag, og det kan gæster lære mere om ved eventen Videnskab i zoo lørdag den 24. og søndag den 25. juni 2023 i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA.

Forskning er en naturlig del af arbejdet i en dyrepark som GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, og det videnskabelige arbejde er essentielt for at opbygge viden om arter. Det styrker formidlingen om dyr i dyreparker, og det kan hjælpe til, at vi bliver bedre til at bevare truede arter i naturen.

- Selvom videnskab og forskning kan lyde tørt, er det langt fra tilfældet. Det er spændende arbejde, der giver os meget mere viden til bedre at kunne arbejde med og formidle om dyr og natur. Og det vil vi gerne fortælle mere om ved eventen Videnskab i zoo i slutningen af juni, siger tovholder Susanne Toft Henriksen, som er biolog og formidler i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA. 

Masser af aktiviter
Ved eventen vil der være forskellige stationer rundt om i parken, hvor gæster kan se og prøve forskellige aktiviteter.  
Det bliver muligt at få indsigt i, hvordan forskning foregår i praksis, og gæster kan lære om, hvordan ny viden og data hele tiden registreres i en fælles europæisk database på tværs af dyreparker og zoologiske anlæg og akvarier.
Derudover er der aktiviteter, som kan kobles til forskningsarbejdet, for eksempel indsamling af afføringsprøver i næsehornsstalden. 

- Vi prøver at blande leg og sjov ind i læring ved eventen, så børn kan for eksempel lave deres eget pingvinarmbånd, ligesom de armbånd vi bruger til parkens humboldtpingviner, og derved kan man samtidig lære om, hvorfor pingvinerne har armbånd, og hvorfor det er vigtigt for os at kunne skelne alle dyr fra hinanden, siger Susanne Toft Henriksen. 

Det er også muligt at lære om, hvordan en løve ser, at læse gennem linsen fra et øje og overvære en dissektion af et dyr og røre ved organerne herfra.

Videnskab i zoo foregår lørdag den 24. til og med søndag den 25. juni 2023. 
Aktiviteterne er spredt rundt om i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, og det er gratis at deltage, når entré til parken er betalt. 

Se program for Videnskab i zoo

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Pingvinerne har lagt æg
24. april 2024
Der er forår i luften i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs store humboldtpingvinanlæg; flere har dannet par, og nogle har…
GIVSKUD ZOO får ny direktør til maj
23. april 2024
Maj 2024 bliver en skelsættende måned for GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA; parkens nuværende direktør Richard…
Så er odderunger navngivet
22. april 2024
De to kæmpeodderunger, der blev født nytårsaften 2023, har nu fået navne.
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.