Fem nye strudse er ankommet
En han og fire hunstrudse er rykket ind i GIVSKUD ZOO – ZOOTPIA. De fem store fugle skal indtage det anlæg, hvor der hidtil har gået bongoantiloper. Og her får de selskab;
- Strudsene kommer til at dele anlæg med vores store elandantiloper. Vi har tidligere haft de to arter til at gå sammen, og det er gået rigtig fint. Så vi forventer ikke nogen problemer ved den sammensætning, siger biolog i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen og tilføjer:
- Vi er glade for, at vi nu igen kan fremvise afrikanske strudse for vores gæster. Vi har i forvejen emuer og nanduer, som også er strudsefugle. Så formidlings- og oplevelsesmæssigt er vi godt dækket ind med tre forskellige arter fra tre forskellige kontinenter.
Ingen kyllinger lige foreløbig
De fem nye strudse er blåhalsede strudse. De er godt et år gamle, så de er endnu ikke kønsmodne, og dermed ikke klar til at yngle.
- Der går nogle år, før de er klar til det. Hannen er heller ikke helt udfarvet endnu, og hans fjer på kroppen vil blive mere sorte, forklarer biologen.
Skal vænnes til nye omgivelser
Den første tid i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA tilbringer fuglene i karantæne. Det skyldes, at de kommer fra en farm, som ikke hører under zoologiske anlæg.
- Vi har i zoo en anden sundhedsstatus end det såkaldte ”omgivede land”, og derfor skal dyrene i karantæneophold, før de kan sluses ind i parken, så vi er sikre på, at de ikke bærer noget med ind udefra, fortæller Kim Skalborg Simonsen.
Derefter skal dyrene flyttes til en nybygget stald.
- For at skabe optimale vilkår er vi ved at bygge en helt ny stald til strudsene. Den ligger både tæt på fuglenes nye anlæg og tæt på elandantilopernes stald. Når de er rykket dertil, skal dyrepasserne gradvist vænne strudsene til de nye omgivelser inde og ude, til at gå med elandantiloper – og til at der vil passere biler gennem anlægget. Vi har nogle meget erfarne dyrepassere der har arbejdet med både strudse og eleander i mange år,, så det nok skal blive rigtig godt, siger biologen.