Lærerigt at se ind i maven på en hest
- Sådan en hest her, hvilken type dyr er det? Er det en fugl, er det et krybdyr?
Biolog Lasse Stærdal Simonsen spørger ud over dagens hold af elever, og nogle fingre ryger i vejret.
- Et pattedyr, lyder det fra rækkerne.
Lasse Stærdal Simonsen bekræfter og fortsætter:
- Ja. Og vi er også pattedyr. Og en af grundene til, at vi synes, det er interessant for jer at se en hest indeni, det er, at mange af de ting, som er inde i en hest, er magen til det, der er inden i os. Så når vi får nogle af organerne ud af hesten og kan se på dem, så kan jeg lære jer lidt om, hvordan I ser ud inden i.
Fra væmmelse til fascination
Der er godt 30 elever med til dagens dissektion i GIVSKUD ZOO. Det foregår ved, at biolog Lasse Stærdal Simonsen fortæller og forklarer, og biolog Lone Hoy Studskjær fører kniven og skærer organerne ud et efter et, så eleverne kan se nærmere på dem.
Til at begynde med er flere af eleverne skeptiske, men Lasse Stærdal Simonsen understreger flere gange over for dem, at det ikke er ulækkert men naturligt. Og efterhånden skifter modstanden til interesse. Eleverne bliver grebet af undervisningen og vil gerne helt tæt på og se med.
- Det skifte oplever vi ofte. Det er jo nyt for mange af eleverne at se ind i maven på et dyr, så derfor kan det til at begynde med godt virke lidt overvældende for dem. Men når først vi kommer i gang, bliver selv de mest skeptiske alligevel nysgerrige og vil gerne være med helt tæt på. Og de spørger interesseret, så vi oplever, at de får meget ud af undervisningen, siger Lasse Stærdal Simonsen.
Lærerigt for alle
Det er både skoleelever og gymnasieelever, der kan have gavn af undervisning med dissektion i GIVSKUD ZOO.
- Ligesom med alle vores skoleforløb tilrettelægger vi indholdet efter klassetrin og niveau. Så vi er sikre på, at alle får både mere viden og en oplevelse ud af besøget, siger Lasse Stærdal Simonsen.
Hvis du kunne tænke dig at læse mere om, hvad skoletjenesten i GIVSKUD ZOO tilbyder, kan du finde det her.