Løveunger kan nu ses
En flytning mellem løveanlæggene i GIVSKUD ZOO betyder, at det nu er muligt at se løveungerne, deres mødre og moster. De er kommet over i anlægget, hvor gæster til fods har mulighed for at opleve dem.
- Vi vurderer hele tiden løbende, hvordan vi bedst kan placere vores dyr og tilbyde dem optimale forhold. Og nu var tiden kommet til at rykke dem over til dette anlæg, så ungerne får lidt mere plads at være på, forklarer dyrlæge Ditte-Mari Sandgreen.
Udlukning bremset af uheld
Oprindeligt var det meningen, at løveungerne skulle kunne opleves allerede fra sidste uge. Men ved et uheld blev en af ruderne i anlægget knust, da løverne første gang blev lukket ud. En af løvinderne fik nemlig skubbet til en sten, som sprang op og ødelagde indersiden på en af sikringsruderne.
- Det er nogle særligt sikrede ruder med dobbelt lag hærdet glas og laminat, så løverne kunne ikke slippe ud trods den knuste rude, for ydersiden var intakt. Men det er klart, at vi var nødt til at ændre anlægget, så det ikke kan ske igen, så vi har ryddet anlægget for løse sten og dækket den ødelagte rude midlertidigt til. En ny rude er nemlig 4 uger undervejs. Så nu kan løveungerne og løvinderne komme ud i anlægget, siger dyrlægen.
Generationsskifte på vej
GIVSKUD ZOO har to løvestalde, og med flytningen er løverne rykket til den lille stald, som de har for sig selv.
Opholdet i anlægget ved glasruden er midlertidigt. På sigt er det meningen, at ungerne og løvinderne skal flyttes tilbage til den store stald – og håbet er, at de kan danne basis for en ny stor flok i GIVSKUD ZOO, som så skal være i anlægget, hvor gæster kører rundt i biler og busser.
- Der er primært ældre dyr i vores store flok, som er i køreanlægget nu, og hannen er gammel, så vi venter ikke flere afkom i den flok, fortæller Ditte-Mari Sandgreen og tilføjer:
- Samtidig har de tre løvinder og ungerne gode og vigtige gener i det internationale avlssamarbejde. Det vil vi gerne arbejde videre med, så vi dermed styrker avlen i fremtiden.