Nu kan du opleve nil-letjer
Med sin lysebrune pels kan den afrikanske sumpantilope nil-letje på afstand måske minde lidt om hjorte.
Men når man kommer tættere på, kan man godt se, at der er forskel på både farve, træk og størrelse.
Det kan gæster i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA nu se ved selvsyn, fordi parken netop har budt velkommen til sin nyeste art. Der er rykket fire hunner ind på en af parkens afrikanske savanner. Her går i forvejen strudse og watussiokser.
Nilletjerne har nu haft et par dage til at vænne sig til de nye omgivelser, og ifølge GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIAs biolog og kurator, Kim Skalborg Simonsen, går det godt med dem;
- Vi oplever, at de er opmærksomme, men ikke nervøse i anlægget, hvilket er positivt. Mødet med både strudse og watussiokser er også gået stille og roligt, fortæller kuratoren og tilføjer:
- Her i den første tid har vi dog fuldt opsyn på dem med vagter ved ristene på vej ind og ud af savannen. Vi skal lige være sikre på, at de ikke begynder at overveje at springe ud, mendet er der altså ikke noget, der tyder på. Vi er ikke så nervøse for, at de springer over hegnet, da der tidligere har gået bongoer på området. Så hegnet er allerede højere end på de andre savanner.
Fokus på endnu en truet art
Nilletjen er en afrikansk sumpantilope, der kategoriseres som truet, fordi der kun er få tusinde individer tilbage i naturen. Arten findes kun i Sydsudan og Etiopien, hvor den lever langs floder , i sumpe og på oversvømmede græsområder.
Ved at den nu er i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA får parkens gæster mulighed for at opleve og lære om den truede art.
- Vi ville gerne have endnu en afrikansk art på savannerne. Det var der plads til i både stald og på savannerne. Nil-letje er gode for os, fordi de er truede i naturen, så vi kan gøre en forskel ved at holde en del af populationen her, og vi kan formidle om dem. Desuden er de sociale og kan gå med watussi og struds, siger Kim Skalborg Simonsen.
Han kommer senere
Indtil videre er der kun hunner i anlægget, men det er planen, at der på sigt skal hentes en han.
- Vi har fået anbefalet en han også, som vil passe til vores hunner. Men på grund af nuværende veterinære restriktioner for flytning af klovdyr i dele af Europa, kan vi ikke få ham ind lige nu. Men vi arbejder på en løsning. Vi vil selvfølgelig gerne have en velfungerende flok, med både han, hunner og unger, fortæller kuratoren.
Du kan læse mere om arten nil-letjen her.