Nyt fund af dinospor
Endnu engang er fund fra dinosaurtiden dukket op. Denne gang ikke så langt fra Danmark.
På en strand i Wales i Storbritannien er der fundet, hvad der menes at være cirka 200 millioner år gamle fodspor fra dinosaurer, der levede i området. Det fortæller CNN.
De bemærkelsesværdige fodspor dukkede for første gang op i 2020, hvor private mennesker kontaktede Natural History Museum i London for at gøre dem opmærksomme på sporene.
Men til at begynde med var forskerne i tvivl om, hvorvidt det egentlig var ægte fodspor.
Efter at have undersøgt sporene nærmere har palæontologerne nu konkluderet, at det er ægte dinosaur-fodspor.
Eksperterne antager, at fodsporene er sat i Trias-perioden for 237-200 millioner år siden.
Man ved, at der på den tid levede sauropoder, også kendt som langhalse, i den del af verden, der nu er Storbritannien.
Fodsporene fra fundet i Wales er ikke koblet sammen med en bestemt dinosaurart, men forskerne mener, at form og størrelse indikerer, at sporene kan stamme fra dyr, som minder om langhalsen Camelotia. Den er der også tidligere fundet knogler fra i det sydvestlige England.
- Det er vigtigt for forskningen, hver eneste gang der gøres nye fund, fordi det giver os mere viden om fortidens giganter. Dinosaurerne forsvandt jo for mange millioner år siden, og derfor er det vanskeligt at vide en masse om dyrene. Så det er altid spændende med nye fund, og vi inddrager det gerne i vores formidling til skoleelever og gæster, siger biolog og kurator i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen og tilføjer:
- Har i parken har vi kun en enkelt model i vores dinosaurpark fra den omtalte periode, triastiden. Den kaldes Platerosaurus og er en af de tidligste dinosaurarter, man kender til. Og faktisk mener man, at Pleteosaurus og Camelotia var nært beslægtet. De var også begge i stand til at gå på både to og fire ben, hvorfor vi må formode, at Plateosaurus har lavet fodspor, der mindede meget om, hvad man netop har fundet i Wales.