Odderungerne er kønsbestemt
Det var absolut ikke en let opgave, for man kan ikke bare gå ind til flokken af kæmpeoddere og løfte de små op. Men nu er det endelig lykkedes både at få chippet og kønsbestemt de tre unger, der blev født hos kæmpeodderne i begyndelsen af maj.
Dyrepasseren lukkede de voksne dyr ud i anlægget, så ungerne var alene i redekassen. Og der kunne han så i et snuptag tage ungerne op en for en, så dyrlægen kunne tjekket kønnet og give dem en mikrochip..
- Der var tale om en hun og to hanner. Og der var stor forskel på dem. Dyrepasseren holdt dyrene i halen for ikke at blive bidt. Hunnen hang bare stille, da hun blev undersøgt. Mens hannerne vred sig, knurrede og forsøgte at bide alt og alle omkring sig. Alle slap dog uskadte, og ungerne kom hurtigt tilbage til forældrene, fortæller biolog i GIVSKUD ZOO, Kim Skalborg Simonsen.
Svært at kende forskel
Normalt kan de ansatte i parken kende forskel på kæmpeodderne ved hjælp af hvide markeringer på deres bryst. Men ved de tre unger er der ikke megen aftegning.
- Hunnen har en enkelt hvid plet fortil. Men hannerne er svære at se forskel på. Deres markeringer sidder langt oppe på halsen og deres kæbe.Så man skal kigge godt efter for at være sikker på, hvem der er hvem, siger Kim Skalborg Simonsen, som også tog billeder af dyrene, så de kan identificeres fremover.
Godt med hanner
Selvom det var hannerne, der var sværest at chippe og kønsbestemme, er det ifølge GIVSKUD ZOOs biolog godt, at to af ungerne er hanner. Og at der kun er en hun.
- Det har før været hunner, der har skabt problemer, mens hannerne er mere stabile. Det var også hunner, vi måtte aflive, fordi de angreb andre i flokken. Så vi er glade for, at to af de tre unger er hanner, siger Kim Skalborg Simonsen.
Ungerne er nu godt tre måneder og kan opleves i det store odderanlæg i GIVSKUD ZOO.