Seks nye strudse i parken
Gennem sommeren 2020 har mange gæster i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA kunnet opleve parkens strudseflok tæt på. Også lidt for tæt. Strudsene opsøgte gæsters biler, når de kom kørende på savanneruten. Og de store fugle blev heller ikke i deres eget anlæg, men stak ad et par omgange af til naboanlæg, hvilket betød, at parkens personale skulle rykke ud for at genne til tilbage til deres eget område. Til sidst blev der sat en daglig vagt på området for at undgå problemer på savannen.
- Vi ved godt, at mange gæster synes, det var sjovt, når strudsene kiggede helt hen til bilen. Og det kan det da også være. Men det har også være uhensigtsmæssigt, og det har givet en risiko med dyr så tæt på biler. Det har vi taget konsekvensen af, og derfor har vi besluttet at bytte strudsene ud, siger biolog i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen.
En anden adfærd
Parken vil fortsat have strudse. Men de kommer bare fra et andet sted denne gang.
- Den flok, vi har haft i år, er opdrættet på en farm, og har nok været ganske vant til mennesker. Derfor har de ikke været så bange for at opsøge biler, forklarer Kim Skalborg Simonsen og tilføjer:
- De nye strudse, vi har fået, kommer fra Ree Park Safari og er forældreopdrættet. Deres forældre er vant til at gå på en savanne, hvor der også kører safaribiler forbi. Og her kommer de ikke tæt på bilerne. Så vi håber, at de nye strudse har en anden adfærd, hvor de følger knap så meget med i bilerne, der passerer forbi, men i stedet bare passer sig selv.
Køn tjekket ved fjerprøve
De seks nye strudse er kyllinger, der er klækket i år, så de er endnu ikke så store. Derfor kan man ikke umiddelbart se, hvilket køn de har. Det afsløres først, når de bliver større, og fjerdragten skifter farve.
For at prøve at fastslå køn blev der ved afgangen fra Ree Park taget fjerprøver af kyllingerne, som kunne blive sendt til analyse. Ifølge fjerprøve-analysen er der to hanner og en hun blandt kyllingerne, mens de resterende tre prøver var ufyldestgørende.
- Lige nu har det ikke den store betydning, om det er hanner eller hunner. Men vi vil gerne vide det, da det har betydning for vores management på sigt, så vi vælger at teste igen for at få en klart svar, siger biologen.
Tre af de fire strudse, GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA har haft indtil nu, rykker videre til andre danske zoologiske haver uden safarirute, mens den sidste skal bruges til forskning.