Stærke ben på nyfødt gnu
Inde i stalden pruster moren advarende for at beskytte sin nyfødte, og den lille gnukalv, som netop er kommet til verden, vralter usikkert rundt på de lange ben.
Med denne fødsel er der nu tre hvidhalede gnukalve i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.
- Alle tre kalve virker til at trives. Vi har fået to hunner og en han, og det er helt normalt, at de nye kalve melder deres ankomst på denne tid af året, siger de hvidhalede gnuers faste dyrepasser, Thomas Kolbæk.
Fra usikker til lynhurtig
Selvom man ved første øjekast kunne tro, at den lille kalv på de lange ben kan trimle om, når det skal være, så er det faktisk nogle meget stabile stænger.
Allerede få minutter efter fødslen kan kalven stå på benene, og blot nogle timer senere kan den løbe rundt – næsten ligeså hurtigt som sin mor.
- Der ser man tydeligt, hvor forunderlig naturen kan være. Fra at have ligget i sin mors mave i godt 250 dage til at rende rundt på savannen ganske kort tid efter, siger dyrepasseren.
En naturlig forklaring
Ifølge Thomas Kolbæk skal forklaringen findes i dyrene oprindelige levested og levevis;
- På savannen i Afrika dur det ikke, at de nyfødte bare ligger på jorden. Så ville de være et nemt bytte for rovdyr som for eksempel løver. Ungerne er nødt til hurtigt at komme på benene, så de kan følge med og blive beskyttet af resten af flokken.
I GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA kan du opleve gnuflokken på den store afrikanske savanne, som de deler med blandt andre næsehorn og savannebøfler.