Åbent i dag: 10-18

Antiloper rykker ind i elefantanlægget

26. april 2023
Siden etableringen i 1971 har GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs elefantanlæg huset i alt 14 elefanter. Nu, hvor der ikke længere er elefanter i parken, overtager to antilope-arter området.

Indtil begyndelsen af marts 2023 har et af de første store anlæg, man oplever som gæst, når man besøger GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, huset elefanter. Men efter parkens to gamle hunelefanter blev aflivet på grund af sygdoms- og aldersrelaterede problemer har anlægget stået tomt.

Og dog. For flere år siden rykkede en gruppe unge han-hjorteantiloper ind i elefantanlægget, og der har de været, også efter aflivningen af elefanterne.
De unge hanner kunne ikke gå med parkens store flok med hunner, fordi der i forvejen var en førerhan, så det ville give risiko for slagsmål om hunnerne. I stedet blev det besluttet at rykke hjorteantilopehannerne ind til elefanterne, hvilket er forløbet uden problemer.
Disse hjorteantilopehanner rykker nu ud af elefantanlægget, for at give plads til GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIAs store flok af hjorteantiloper med både hunner, kommende unger og førerhannen, som hidtil har gået i et anlæg ved området P1 mellem parkens pingvinanlæg og ulveanlæg.

De unge hanner rykker i stedet ud til det store asiatiske anlæg, som lige nu huser nilgaiantiloper og yakokser.
Når de unge hanner rykker ind, rykker nilgaiantiloperne ud – og over til det gamle elefantanlæg, som dermed fremover bliver hjem både for nilgaiflokken og hjorteantilopeflokken.
Anlægget dækker over en hektar, så der er god plads til alle dyrene. 

- Det er lidt af et puslespil, vi skal have til at gå op. For det første skal anlæg og stalde passe til de dyrearter, som skal være der. Det betyder, at vi nu skal ombygge og renovere den gamle elefantstald, så den kan huse antiloper i stedet for elefanter. Men det skal nok blive godt, og antiloperne, som har brug for varme om vinteren, vil få rigtig gode vinterfaciliteter, siger dyrlæge i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Ditte-Mari Sandgreen og tilføjer:

- For det andet skal vi i forbindelse med rykning af dyr og især ved sammenlukning af arter være sikre på, at arterne er i stand til at dele anlæg, uden at det vil give konflikter, og sundhedsmæssigt skal de også passe godt sammen. Med samlingen af de to antilopearter synes vi, at vi har fundet en god løsning.

Ifølge dyrlægen er det forventningen om ind- og udflytning af antiloperne vil være på plads til starten af sommeren.

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Pingvinerne har lagt æg
24. april 2024
Der er forår i luften i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs store humboldtpingvinanlæg; flere har dannet par, og nogle har…
GIVSKUD ZOO får ny direktør til maj
23. april 2024
Maj 2024 bliver en skelsættende måned for GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA; parkens nuværende direktør Richard…
Så er odderunger navngivet
22. april 2024
De to kæmpeodderunger, der blev født nytårsaften 2023, har nu fået navne.
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.