Åbent i dag: 10-17

De nysgerrige pingviner

18. august 2022
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs dyrepassere bruger forskellige metoder til berigelse af parkens humboldtpingviner, som kan være utrolig nysgerrige.

Dyrepasser Maja Lassen sender en stribe sæbebobler ud over pingvinanlægget i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Straks ræser humboldtpingvinerne rundt i vandet i forsøget på at indhente de blanke bobler. Det er ikke helt let at nå boblerne, før de popper igen. Men så kommer der en ny stribe bobler, som de kan springe afsted efter.

- Reaktionen er helt forventelig; pingvinerne er utrolig nysgerrige og opsøgende. De undersøger alt muligt og kan være meget legesyge. Og det behøver ikke engang at have med mad og godbidder at gøre ligesom hos flere andre arter – de kommer bare, når de synes, at noget er spændende, fortæller dyrepasser i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Maja Lassen. 

Bobler, bolde og ringe
Udover sæbeboblerne har dyrepasserne også før brugt bolde som berigelse for humboldtpingvinerne. Her smed dyrepasserne en masse små bolde i vandet, som pingvinerne så skubbede rundt med.

- Det ser rigtig sjovt ud, når de undersøger de ting, vi kommer med, siger dyrepasseren og tilføjer:

- Vi overvejer også at anskaffe nogle ringe, som kan falde til bunds i det store bassin, og så kan pingvinerne dykke ned efter dem og samle dem op.

Nysgerrige på alt og alle
Udover at være nysgerrig på de forskellige former for berigelse er humboldtpingvinerne også meget nysgerrige på mennesker, så når dyrepasserne går ind i anlægget, kommer pingvinerne ofte helt tæt på.

- Vi vasker for eksempel jævnligt ruder i anlægget, så publikum kan se ind i vandet. Og når vi går det, kommer pingvinerne gerne helt hen og svømmer op ad os og napper os, fordi de lige skal se, hvad vi er for nogen, smiler Maja Lassen.

Mød de nysgerrige pingviner i Europas største pingvinanlæg ved området P1 i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Farvel til Richard og velkommen til Rasmus
01. maj 2024
GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA har fået ny direktør. Richard Østerballe har overladt stafetten til Rasmus Sebasti…
Nu kan du opleve nil-letjer
30. april 2024
Når man kører på safarituren rundt i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, vil man fremover kunne opleve parkens nyeste…
Børneshow: Onkel Reje
30. april 2024
Lørdag den 11. maj byder GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA endnu engang på et underholdende sjov for hele familien, n…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.