Åbent i dag: 10-18

Naturfond har hjulpet zebraer i Kenya

14. november 2023
Hvert år uddeler Givskud Zoo Naturfond midler til at støtte dyr rundt om i verden. Senest har en donation hjulpet zebraer i Kenya.

I starten af 2022 fik GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA nyheden om at zebraerne i Samburu reservatet i Kenya var i problemer og sultede på grund af en unaturligt lang tørke.
Senere på året var der stadig ikke kommet regn, og situationen var nu kritisk. Derfor besluttede Givskud Zoo Naturfond, som administreres af GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, at støtte Marwell Wildlife og Grevy’s Zebra Trust med et beløb på 3000 $.

- De ellers så sky zebraer var til sidst så sultne og tørstige, at de bevægede sig ind i landsbyerne for at finde føde. Det var et åbenlyst tegn på desperation”, fortæller biolog og kurator i GIVSKUD ZOO – ZOOTPIA, Kim Skalborg Simonsen, og tilføjer:

- Denne art af zebra, Grevy’s Zebra, er den største, og også mest truede af de tre arter af zebra, der findes. Der er kun omkring 2.000 tilbage i naturen, og ca. halvdelen af dem lever i Samburu og reservaterne omkring, så hvis vi mistede dem, ville det se virkelig kritisk ud for artens overlevelse.

Hundreder af dyr fik hjælp
Det så altså meget skidt ud en overgang. Men nu er regnen endelig vendt tilbage, og zebraerne sulter ikke længere.
Hjælpen fra Givskud Zoo Naturfond og hjælp fra mange andre zoos har gjort en kæmpe forskel.
Med donationerne til projektet var man i stand til at fodre 5-600 zebraer hver eneste dag i knap fem måneder. I alt blev der delt 24.000 baller hø ud, 600 baller lucerne, 1.200 kg lucernepiller og knap 2.000 kg fodertilskud.
Og det var tydeligt, at de zebraer der havde mest brug for det, benyttede sig af muligheden, fortæller GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs kurator;

- Af alle de zebraer, der blev fodret, var næsten 50% hopper, der havde diende føl. Det er selvfølgelig dem, der har størst behov for at få nok mad. Men hopper, drægtige hopper og hingste kom også forbi. Og nogle få andre arter som bøfler og flodhest nød også godt af hjælpen.

Da regnen endelig kom tilbage, og zebraerne igen kunne klare sig selv, kunne de involverede hos Marwell Wildlife og Grevy’s Zebra Trust ånde lettet op, og se at missionen lykkedes.
Kun et fåtal zebraer, ca. 10%, døde under tørken.
Og hjælpen fra zoos rundt om i verden var så stor, at når den næste tørke kommer, er der stadig lidt penge tilbage til at starte hjælpen op, så snart det er nødvendigt.



FOTO: I GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA kan du opleve den manløse zebra. 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Farvel til Richard og velkommen til Rasmus
01. maj 2024
GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA har fået ny direktør. Richard Østerballe har overladt stafetten til Rasmus Sebasti…
Nu kan du opleve nil-letjer
30. april 2024
Når man kører på safarituren rundt i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, vil man fremover kunne opleve parkens nyeste…
Børneshow: Onkel Reje
30. april 2024
Lørdag den 11. maj byder GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA endnu engang på et underholdende sjov for hele familien, n…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.