Åbent i dag: 10-18

Nilgaier flyttet til nyt anlæg

07. juli 2020
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs nilgaiflok kan fremover opleves i et stort anlæg langsstien mellem områderne P2 og P3.

Flokken af nilgaiantiloper i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA kan nu igen opleves i parken. De er rykket til et nyt anlæg, som ligger langs stien mellem P2 og P3. Et anlæg som de deler med yakokser og æsler.

- Introduktionen gik, som vi ventede. Lige da nilgaierne blev lukket ud i anlægget, var yakokserne lidt oppe at køre, fordi de var så nysgerrige og gerne ville hilse på de nye. Så yakokserne forsøgte at jagerundt med nilgaierne for at se dem an, men nilgaierne er langt hurtigere en yakokserne. Desuden holdt yakoksernes kondi kun i tre minutter, og efter fem minutter stod de stille igen. Og så kunne nilgaierne få lidt fred til at vænne sig til de nye omgivelser, fortæller biolog i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen og tilføjer:

-  Nilgaierne har taget det pænt. I de første dage stod de i den fjerneste del af anlægget og skulle lige se anlæg og de andre dyr an – fra afstand. Men nu har de indtaget det meste af området, og har også været nede og kigge ved æslernes stald. Så dyrene trives fint med hinanden, og nu synes yakokserne ikke længere, at antiloperne er så interessante. Så de gider ikke at løbe mere rundt efter dem. 

Del af en større rokade
Nilgaierne, som er Asiens største antilopeart, har i en periode ikke kunnet opleves i parken. Det skyldes, at de hidtil har gået i en anlæg i området, hvor brillebjørnene nu er rykket ind. 
I stedet er nigaierne nu rykket til deres nye anlæg som led i en større rokade i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA. Det er nemlig planen at opdele parkens områder endnu mere efter verdensdele, og det betyder, at de asiatiske dyr i højere grad skal rykke ud til området, hvor nilgaiantiloperne nu holder til.

- På sigt vil vi gerne rykke kameler og pzewalskiheste til samme område, da vi gerne vil gøre det, der hidtil har været et husdyrområde, til et asiatisk område. Det kan hjælpe os med at sikre en bedre formidling og helhedsoplevelse for vores gæster. Det er dog et større projekt, der vil blive taget i etaper. Men vi arbejder på det og er glade for, at dette første skridt er taget, siger Kim Skalborg Simonsen.

 

 

 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Pingvinerne har lagt æg
24. april 2024
Der er forår i luften i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs store humboldtpingvinanlæg; flere har dannet par, og nogle har…
GIVSKUD ZOO får ny direktør til maj
23. april 2024
Maj 2024 bliver en skelsættende måned for GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA; parkens nuværende direktør Richard…
Så er odderunger navngivet
22. april 2024
De to kæmpeodderunger, der blev født nytårsaften 2023, har nu fået navne.
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.