Åbent i dag: 10-17

Parkens odderpar trives

05. januar 2023
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs kæmpeodderpar har nu været sammen i lidt over en måned, og de to oddere virker nu nærmest uadskillelige.

- Det går simpelthen så godt. De er sammen hele tiden og holder øje med, hvor hinanden er. Hvis den ene rykker sig, svømmer i bassinet eller går på land, følger den anden med.

GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs dyrepasser ved de sydamerikanske kæmpeoddere, Maja Lassen, har nu i over en måned fulgt hannen Rio og hunnen Paraná.
Hannen er født i parken, mens hunnen kom hertil i slutningen af november 2022 for at parken kunne etablere et nyt ynglepar:

- Lige siden vi lukkede dem sammen for første gang, har de nærmest ikke været fra hinanden. Hvis han for eksempel ligger og sover inde i deres redekasse, og hun lige er gået en tur ud i anlægget, så skynder hun sig tilbage, hvis hun hører, at han rører på sig. Så de er et godt fasttømret par nu, fortæller dyrepasseren.

Daglig træning
Maja Lassen holder dagligt øje med parret og træner også med dem. Hun vænner dem blandt andet til at gå op på en vægt og til at gå op på en platform, hvor for eksempel dyrlægen lettere kan tilse dem, hvis der er behov for det.

- Rio er ret afslappet i det, fordi vi har øvet længe, mens Paraná er mere nysgerrig og ivrig. Hun har nok ikke helt været vant til træning på samme måde som Rio. Men i og med at de er så solidt et par, giver de også ro til hinanden og til træningen. Og i øvrigt er Paraná bare mere ”på” – hun er mere opsøgende og laver ofte flere lyde, fortæller Maja Lassen. 

Et håb om unger
De gode takter og kæmpeoddernes tydelige bånd betyder også, at der er håb om unger på sigt.

- Begge kæmpeoddere er kønsmodne, og vi vil jo virkelig gerne kunne fortsætte den succes, vi har haft med vores gamle avlspar, Rios forældre. De fik mange unger, som nu er sendt rundt om i verden, og det ville være skønt, hvis dette nye par også kan hjælpe med at styrke den truede art, siger dyrepasseren. 

Indtil videre er det ikke til at sige, hvornår der kan komme kæmpeodderunger igen i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA. Men det, at parret har det så godt sammen, tyder på, at det måske kan komme i en overskuelig fremtid.





Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Farvel til Richard og velkommen til Rasmus
01. maj 2024
GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA har fået ny direktør. Richard Østerballe har overladt stafetten til Rasmus Sebasti…
Nu kan du opleve nil-letjer
30. april 2024
Når man kører på safarituren rundt i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, vil man fremover kunne opleve parkens nyeste…
Børneshow: Onkel Reje
30. april 2024
Lørdag den 11. maj byder GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA endnu engang på et underholdende sjov for hele familien, n…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.