Åbent i dag: 10-17

Sammen – hver for sig

19. august 2021
Der er nu taget det første skridt mod at indlemme det nye næsehorn i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA i parkens flok. Hun er blevet lukket sammen med en af de andre hunner, og mødet gik fint.

Først kom Aranka på tre et halvt år luntende ud i baggården uden for den store næsehornsstald i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA. Og da Aranka havde bevæget sig ned i bageste ende af gården, blev porten til stalden igen åbnet, og så fulgte hunnen Samia bagefter.
Dette første møde mellem parkens nye næsehorn Aranka og hunnen Samia blev fulgt af flere af parkens dyrepassere, og vurderingen var, at det gik rigtig fint;

- Det er klart, at de to næsehorn ikke stod klinet op ad hinanden som perlevenner fra start, fordi de er fremmede for hinanden. Men der var ingen aggression. Især Aranka var nysgerrig, og det var hende, der først gik tættere på Samia, mens Samia holdt sig mere i et hjørne. Begge gik med løftet hoved, når de gik mod hinanden, hvilket er et godt tegn, at de ikke kommer med hornet først. Så det var et fint første møde. De var sammen – hver for sig, siger dyrepasser Tina Frisk.

Indtil mødet i baggården havde de to næsehorn kunnet se og lugte hinanden i stalden, hvor de stod i boksrum ved siden af hinanden.

Sammenlukning i etaper
Dyrepasserne vurderer løbende dagsformen hos dyrene i forhold til sammenlukningen, så Aranka kan lære de andre hun-næsehorn i parken at kende i et roligt tempo.
Næste skridt er at lukke Aranka sammen med en anden af hunnerne, formentlig Mazumba, så hun møder dem enkeltvis.
Og først derefter – når Aranka er klar – kommer hun med ud på den store afrikanske savanne.

- Hun har aldrig gået med andre arter i den franske zoologiske have, hvor hun kom fra. Det skal hun her. Og så er det vigtigt, at vi får hende indlemmet godt i flokken, så hun kan holde sig til dem, forklarer dyrepasseren.

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Farvel til Richard og velkommen til Rasmus
01. maj 2024
GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA har fået ny direktør. Richard Østerballe har overladt stafetten til Rasmus Sebasti…
Nu kan du opleve nil-letjer
30. april 2024
Når man kører på safarituren rundt i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, vil man fremover kunne opleve parkens nyeste…
Børneshow: Onkel Reje
30. april 2024
Lørdag den 11. maj byder GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA endnu engang på et underholdende sjov for hele familien, n…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.