Åbent i dag: 10-17
Direktør i GIVSKUD ZOO, Richard Østerballe, og direktør på Naturhistorisk Museum, Bo Skaarup, skød udstillingen i gang.

Tilbage til istiden åbnet

26. marts 2018
Til tonerne af traditionel same-musik blev den nye udstilling ”Tilbage til istiden” åbnet i GIVSKUD ZOO.

To træstykker udskåret i form af rensdyr skulle skydes ned med pil. Og så ville den store nye udstilling ”Tilbage til istiden” være åbnet i GIVSKUD ZOO.
Det gik dog ikke helt efterplanen. For selvom direktør i GIVSKUD ZOO, Richard Østerballe, og direktør på Naturhistorisk Museum, Bo Skaarup lignede et par istidsjægere iført rensdyrskind, var de ikke helt så trænede i at skyde med bue og pil. Derimod var der ikke noget i vejen med opfindsomheden, så da de ikke kunne ramme træskiverne med pile, forsøgte de sig med isbolde. Da det heller ikke virkede, kom buerne i brug igen – denne gang til at banke direkte på rensdyrskiverne. Og det virkede. Udstillingen blev åbnet. 
Det hele blev flankeret af taler fra direktørerne og traditionel same-musik, leveret af koret EVE fra Aarhus, som blandt andet er kendt fra TV2-programmet ”Danmark har talent”.

Udstillingen er etableret med støtte fra Nordea-fonden og giver gæster mulighed for at lære om den kolde tidsalder, møde fortidens giganter som for eksempel mammutter og sabelkatte, og opleve en dyreart som levede i istiden og stadig findes i dag, nemlig rensdyr.

- Vi er glade for udstillingen. Formidlingsmæssigt er den stærk, fordi det danske landskab og naturen er formet af flere istider igennem de sidste hundredetusinde år. Og i disse klimaforandringstider er en forståelse af istiderne og de enorme forandringer, de medførte, meget vigtig, siger direktør i GIVSKUD ZOO, Richard Østerballe og tilføjer:

- Samtidig er det en interessant udstilling med flotte modeller af dyr og med aktiviteter, som levendegør de udfordringer, de første mennesker oplevede i Danmark efter sidste istid. Så vores gæster kan få både en lærerig og underholdende oplevelse, når de besøger udstillingen.

Udstillingen er en vandreudstilling, som er udviklet af Naturhistorisk Museum i Aarhus og Aalborg Zoo – og etableret med støtte fra Nordea-fonden. Derfor var repræsentanter herfra inviteret med til indvielsen.

GIVSKUD ZOOs gæster kan opleve den store udstilling ”Tilbage til istiden” i sæson 2018 og 2019.

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Vilde vandhuller 2024
07. maj 2024
Tag på en våd og sjov ekspedition i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIAs fredede moseområde ved eventen Vilde Vandhull…
For første gang: pingvinunger kommer til verden
06. maj 2024
For første gang nogensinde er der kommet pingvinunger i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA.
Derfor vender fugle deres æg
06. maj 2024
Gæster i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA har måske bemærket, at parkens fugle vender deres æg i rederne. Det…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.